Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

शीतला शीतला कहिके, तोलामनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो,

शीतला शीतला कहिके, तोलामनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो,
कारज मोरो सादे...तोर भरोसा हावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...


जबजब आंखी मुदौं, दरस तोर पाथौवो,
हिरदे मा भगति उमचथे, रहिरहि सोरियाथैं वो,
गुनत रथौं तोरे गुन ला, अतकेच सहंराधं वो,
बुड़े रहीं तोरे भजन मा, कहिके गोहराथें वो,
दसो अंगरी बिनती हे...तोही ला सुनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

महिना असाढ़ मा कहिथे, शीतला ला मनाले वो,
पबरित धरम गंगा मा, बुड़की लगाले वो,
भागमानी काया मिले हे, यहु ला फरियाले,
सातो पुरखा के भाग ला, उंचहा बनाले वो,
परन करे हंव ढाई...तोर अंचरा पाव्ंव को,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

दिन बादर देखके सुध्घर, जोखवा ला मढ़ायेंव वो,
शीतला जुड़वास करे के, उद़िम ला रचायंव वो,
गाँव के सगरो देवता ला, नेवता भेजायेंव वो,
पुरखा के चलाये चलन मा, आस ला लमायेंव वो,
इन आवय कोनो अलहन...चाउंर बंधावंव को,  
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

चौखडिया चउ पुराके, पिदुलीरखायें वो,
आवौआवौ बइठव मइया, आसन लगायेंव वो,
कांसा के कलसा सजाके, दियना जलायंव वो,
गंगाजल अचमन करके, बरत ला उचायंव वो,
तीन रंग के धजा हे...लहर लहरावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

कांचाकोंवर हरदी पीसके, तीली तेल मिलायेंव वो,
तन भर तब शीतला ढाई के, मन भर चुपरायेंव वो,
नवा बस्तर पहिराके, अंगाअंग ला सजायेंव वो,
पूजा के नरियर भेला, सरथाले चढ़ायेंव वो,
लीमडारा के सुध्यर... में चंवर डोलायेंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

कलिजुगिहा जीव के परन हे, सेवा बर दाई के,
कांचा पाका जुड़जुड़ जेवन, भोग महामाई के,
पोरसाये हावय सथरा, लीमहिन बिमलाई के,
पावौ परसादी जननी, मया बढ़हाई के,
भूल चूक छमा करबे... घेरीबेरी गोहरावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

तोरे किरपा ले जगत के, चलथे जिनगानी वो,
काया ला शीतल करदे,  बर्सादे पानी वो,
अनहर उपजही तभे वो, होही ज़ किसानी वो,
पेट के भूख हा मिटही, पाही सुख परानी वो,
उड़ान गौतम अरज लगाये.. इंहिचे थिरियावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

शीतला शीतला कहिके, तोलामनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो,
कारज मोरो सादे...तोर भरोसा हावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...




sheetala sheetala kahike, tolaamanaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo,

sheetala sheetala kahike, tolaamanaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo,
kaaraj moro saade...tor bharosa haavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...


jabajab aankhi mudaun, daras tor paathauvo,
hirade ma bhagati umchthe, rahirahi soriyaathain vo,
gunat rthaun tore gun la, atakech sahanraadhan vo,
bude raheen tore bhajan ma, kahike goharaathen vo,
daso angari binati he...tohi la sunaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

mahina asaadah ma kahithe, sheetala la manaale vo,
pabarit dharam ganga ma, budaki lagaale vo,
bhaagamaani kaaya mile he, yahu la phariyaale,
saato purkha ke bhaag la, unchaha banaale vo,
paran kare hanv dhaai...tor anchara paavnv ko,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

din baadar dekhake sudhghar, jokhava la madahaayenv vo,
sheetala judavaas kare ke, udim la rchaayanv vo,
gaanv ke sagaro devata la, nevata bhejaayenv vo,
purkha ke chalaaye chalan ma, aas la lamaayenv vo,
in aavay kono alahan...chaaunr bandhaavanv ko,  
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

chaukhadiya chu puraake, piduleerkhaayen vo,
aavauaavau bithav miya, aasan lagaayenv vo,
kaansa ke kalasa sajaake, diyana jalaayanv vo,
gangaajal achaman karake, barat la uchaayanv vo,
teen rang ke dhaja he...lahar laharaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

kaanchaakonvar haradi peesake, teeli tel milaayenv vo,
tan bhar tab sheetala dhaai ke, man bhar chuparaayenv vo,
nava bastar pahiraake, angaaang la sajaayenv vo,
pooja ke nariyar bhela, sarthaale chadahaayenv vo,
leemadaara ke sudhayar... me chanvar dolaayenv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

kalijugiha jeev ke paran he, seva bar daai ke,
kaancha paaka judajud jevan, bhog mahaamaai ke,
porasaaye haavay sthara, leemahin bimalaai ke,
paavau parasaadi janani, maya badahahaai ke,
bhool chook chhama karabe... ghereeberi goharaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

tore kirapa le jagat ke, chalthe jinagaani vo,
kaaya la sheetal karade,  barsaade paani vo,
anahar upajahi tbhe vo, hohi z kisaani vo,
pet ke bhookh ha mitahi, paahi sukh paraani vo,
udaan gautam araj lagaaye.. inhiche thiriyaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

sheetala sheetala kahike, tolaamanaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo,
kaaraj moro saade...tor bharosa haavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...




A Beautiful Bhagwad Gita Reader
READ NOW FREE
14 Tips To Overcome Tough Times Through Devotional Love For God11 Tips For Enhancing Devotional Service For Busy PeopleWhat Is Navdha Bhakti? And Why Is It So Important For Us?Why Should One Do Bhakti? 80 Facts About Bhakti [Must Read]



Bhajan Lyrics View All

कारे से लाल बनाए गयी रे,
गोरी बरसाने वारी
सुबह सवेरे  लेकर तेरा नाम प्रभु,
करते है हम शुरु आज का काम प्रभु,
राधा कट दी है गलिआं दे मोड़ आज मेरे
श्याम ने आना घनश्याम ने आना
हे राम, हे राम, हे राम, हे राम
जग में साचे तेरो नाम । हे राम...
राधा ढूंढ रही किसी ने मेरा श्याम देखा
श्याम देखा घनश्याम देखा
वृदावन जाने को जी चाहता है,
राधे राधे गाने को जी चाहता है,
हम राम जी के, राम जी हमारे हैं
वो तो दशरथ राज दुलारे हैं
दाता एक राम, भिखारी सारी दुनिया ।
राम एक देवता, पुजारी सारी दुनिया ॥
फाग खेलन बरसाने आये हैं, नटवर नंद
फाग खेलन बरसाने आये हैं, नटवर नंद
तेरा गम रहे सलामत मेरे दिल को क्या कमी
यही मेरी ज़िंदगी है, यही मेरी बंदगी है
मीठे रस से भरी रे, राधा रानी लागे,
मने कारो कारो जमुनाजी रो पानी लागे
दुनिया का बन कर देख लिया, श्यामा का बन
राधा नाम में कितनी शक्ति है, इस राह पर
श्यामा प्यारी मेरे साथ हैं,
फिर डरने की क्या बात है
मेरी करुणामयी सरकार, मिला दो ठाकुर से
कृपा करो भानु दुलारी, श्री राधे बरसाने
तमन्ना यही है के उड के बरसाने आयुं मैं
आके बरसाने में तेरे दिल की हसरतो को
बृज के नन्द लाला राधा के सांवरिया
सभी दुख: दूर हुए जब तेरा नाम लिया
यह मेरी अर्जी है,
मैं वैसी बन जाऊं जो तेरी मर्ज़ी है
रसिया को नार बनावो री रसिया को
रसिया को नार बनावो री रसिया को
मैं मिलन की प्यासी धारा
तुम रस के सागर रसिया हो
ज़री की पगड़ी बाँधे, सुंदर आँखों वाला,
कितना सुंदर लागे बिहारी कितना लागे
कहना कहना आन पड़ी मैं तेरे द्वार ।
मुझे चाकर समझ निहार ॥
मेरी विनती यही है राधा रानी, कृपा
मुझे तेरा ही सहारा महारानी, चरणों से
तेरी मंद मंद मुस्कनिया पे ,बलिहार
तेरी मंद मंद मुस्कनिया पे ,बलिहार
सांवली सूरत पे मोहन, दिल दीवाना हो गया
दिल दीवाना हो गया, दिल दीवाना हो गया ॥
आप आए नहीं और सुबह हो मई
मेरी पूजा की थाली धरी रह गई
जिंदगी एक किराये का घर है,
एक न एक दिन बदलना पड़ेगा॥
जिनको जिनको सेठ बनाया वो क्या
उनसे तो प्यार है हमसे तकरार है ।
किसी को भांग का नशा है मुझे तेरा नशा है,
भोले ओ शंकर भोले मनवा कभी न डोले,
जय राधे राधे, राधे राधे
जय राधे राधे, राधे राधे
इक तारा वाजदा जी हर दम गोविन्द गोविन्द
जग ताने देंदा ए, तै मैनु कोई फरक नहीं

New Bhajan Lyrics View All

सावन आयो मन हर्षायो,
भोले बम बम स्वर में गायो...
मेरे बाबा खाटू वाले भक्तों की जो सुनते
जो भी आये इनके दर पे झोली उसकी भरते हैं
गोवर्धन अधर उठाए लिए री कान्हा ने...
राम के गीत सुनाते चलो,
सोते हुओं को जगाते चलो
तू पवन पुत्र है बंका,
तिहु लोक में बाजे डंका,