Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

कृष्णाष्टकम

कृष्णाष्टकम

भजे व्रजैक मण्डनम्, समस्त पाप खण्डनम्,
स्वभक्त चित्त रंजनम्, सदैव नन्द नन्दनम्
सुपिन्छ गुच्छ मस्तकम्, सुनाद वेणु हस्तकम्,
अनंग रंग सागरम्, नमामि कृष्ण नागरम् ॥ 1 ॥

मनोज गर्व मोचनम्, विशाल लोल लोचनम्,
विधूत गोप शोचनम्, नमामि पद्म लोचनम्
करारविन्द भूधरम्, स्मितावलोक सुन्दरम्,
महेन्द्र मान दारणम्, नमामि कृष्ण वारणम् ॥ 2 ॥

कदम्ब सून कुण्डलम्, सुचारु गण्ड मण्डलम्,
व्रजान्ग नैक वल्लभम, नमामि कृष्ण दुर्लभम
यशोदया समोदया, सगोपया सनन्दया,
युतम सुखैक दायकम्, नमामि गोप नायकम् ॥ 3 ॥

सदैव पाद पंकजम, मदीय मानसे निजम्,
दधान मुत्त मालकम्, नमामि नन्द बालकम्
समस्त दोष शोषणम्, समस्त लोक पोषणम्,
समस्त गोप मानसम्, नमामि नन्द लालसम् ॥ 4 ॥

भुवो भराव तारकम्, भवाब्दि कर्ण धारकम्,
यशोमती किशोरकम्, नमामि चित्त चोरकम्
द्रिगन्त कान्त भंगिंनम्, सदा सदाल संगिनम्,  
दिने दिने नवम् नवम्, नमामि नन्द संभवम् ॥ 5 ॥

गुणाकरम् सुखाकरम्, क्रुपाकरम् कृपापरम्,
सुर द्विषन्नि कन्दनम्, नमामि गोप नन्दनम्
नवीनगोप नागरम, नवीन केलि लम्पटम् ,
नमामि मेघ सुन्दरम्, तथित प्रभाल सथ्पतम् ॥ 6 ॥

समस्त गोप नन्दनम्, ह्रुदम  बुजैक मोदनम्,
नमामि कुँज मध्यगम्, प्रसन्न भानु शोभनम्
निकाम काम दायकम्, द्रिगगन्त चारु सायकम्,

विदग्ध गोपि कामनो, मनोज्ञा तल्प शायिनम्,
नमामि कुँज कानने, प्रवृद्ध वह्नि पायिनम्
किशोर कान्ति रंजितम, द्रुगन्जनम् सुशोभितम,
गजेन्द्र मोक्ष कारिणम, नमामि श्रीविहारिणम ॥ 8 ॥

यदा तदा यथा तथा, तदैव कृष्ण सत्कथा,
मया सदैव गीयताम्, तथा कृपा विधीयताम
प्रमानि काश्ट कद् वयम्, जपत्य धीत्य यः पुमान,
भवेत् स नन्द नन्दने, भवे भवे सुभक्तिमान ॥ 9 ॥

कृष्णाष्टकम



krishnaashtakam

krishnaashtakam

bhaje vrajaik mandanam, samast paap khandanam,
svbhakt chitt ranjanam, sadaiv nand nandanam
supinchh guchchh mastakam, sunaad venu hastakam,
anang rang saagaram, namaami krishn naagaram .. 1 ..

manoj garv mochanam, vishaal lol lochanam,
vidhoot gop shochanam, namaami padm lochanam
karaaravind bhoodharam, smitaavalok sundaram,
mahendr maan daaranam, namaami krishn vaaranam .. 2 ..

kadamb soon kundalam, suchaaru gand mandalam,
vrajaang naik vallbham, namaami krishn durlbham
yshodaya samodaya, sagopaya sanandaya,
yutam sukhaik daayakam, namaami gop naayakam .. 3 ..

sadaiv paad pankajam, madeey maanase nijam,
ddhaan mutt maalakam, namaami nand baalakam
samast dosh shoshanam, samast lok poshanam,
samast gop maanasam, namaami nand laalasam .. 4 ..

bhuvo bharaav taarakam, bhavaabdi karn dhaarakam,
yshomati kishorakam, namaami chitt chorakam
drigant kaant bhanginnam, sada sadaal sanginam,  
dine dine navam navam, namaami nand sanbhavam .. 5 ..

gunaakaram sukhaakaram, krupaakaram kripaaparam,
sur dvishanni kandanam, namaami gop nandanam
naveenagop naagaram, naveen keli lampatam ,
namaami megh sundaram, tthit prbhaal sathpatam .. 6 ..

samast gop nandanam, harudam  bujaik modanam,
namaami kunj mdhayagam, prasann bhaanu shobhanam
nikaam kaam daayakam, drigagant chaaru saayakam,

vidagdh gopi kaamano, manogya talp shaayinam,
namaami kunj kaanane, pravriddh vahani paayinam
kishor kaanti ranjitam, druganjanam sushobhitam,
gajendr moksh kaarinam, namaami shreevihaarinam .. 8 ..

yada tada ytha ttha, tadaiv krishn satktha,
maya sadaiv geeyataam, ttha kripa vidheeyataam
pramaani kaasht kad vayam, japaty dheety yah pumaan,
bhavet s nand nandane, bhave bhave subhaktimaan .. 9 ..

krishnaashtakam



A Beautiful Bhagwad Gita Reader
READ NOW FREE
11 Tips For Enhancing Devotional Service For Busy PeopleHow To Cultivate Gratitude For God And Feel Blessed In Life?8 Yardsticks To Evaluate If My Bhakti Is Increasing?What Is Navdha Bhakti? And Why Is It So Important For Us?



Bhajan Lyrics View All

सब हो गए भव से पार, लेकर नाम तेरा
नाम तेरा हरि नाम तेरा, नाम तेरा हरि नाम
दिल की हर धड़कन से तेरा नाम निकलता है
तेरे दर्शन को मोहन तेरा दास तरसता है
कहना कहना आन पड़ी मैं तेरे द्वार ।
मुझे चाकर समझ निहार ॥
तेरे दर की भीख से है,
मेरा आज तक गुज़ारा
बोल कान्हा बोल गलत काम कैसे हो गया,
बिना शादी के तू राधे श्याम कैसे हो गया
राधा नाम की लगाई फुलवारी, के पत्ता
के पत्ता पत्ता श्याम बोलता, के पत्ता
कारे से लाल बनाए गयी रे,
गोरी बरसाने वारी
सांवरिया है सेठ ,मेरी राधा जी सेठानी
यह तो सारी दुनिया जाने है
सांवली सूरत पे मोहन, दिल दीवाना हो गया
दिल दीवाना हो गया, दिल दीवाना हो गया ॥
नगरी हो अयोध्या सी,रघुकुल सा घराना हो
चरन हो राघव के,जहा मेरा ठिकाना हो
हर साँस में हो सुमिरन तेरा,
यूँ बीत जाये जीवन मेरा
तेरा गम रहे सलामत मेरे दिल को क्या कमी
यही मेरी ज़िंदगी है, यही मेरी बंदगी है
ये सारे खेल तुम्हारे है
जग कहता खेल नसीबों का
दाता एक राम, भिखारी सारी दुनिया ।
राम एक देवता, पुजारी सारी दुनिया ॥
सज धज कर जिस दिन मौत की शहजादी आएगी,
ना सोना काम आएगा, ना चांदी आएगी।
तेरे दर पे आके ज़िन्दगी मेरी
यह तो तेरी नज़र का कमाल है,
तीनो लोकन से न्यारी राधा रानी हमारी।
राधा रानी हमारी, राधा रानी हमारी॥
मेरे बांके बिहारी बड़े प्यारे लगते
कही नज़र न लगे इनको हमारी
ज़िंदगी मे हज़ारो का मेला जुड़ा
हंस जब जब उड़ा तब अकेला उड़ा
मेरा यार यशुदा कुंवर हो चूका है
वो दिल हो चूका है जिगर हो चूका है
वृदावन जाने को जी चाहता है,
राधे राधे गाने को जी चाहता है,
सारी दुनियां है दीवानी, राधा रानी आप
कौन है, जिस पर नहीं है, मेहरबानी आप की
हर पल तेरे साथ मैं रहता हूँ,
डरने की क्या बात? जब मैं बैठा हूँ
मेरी करुणामयी सरकार, मिला दो ठाकुर से
कृपा करो भानु दुलारी, श्री राधे बरसाने
रंगीलो राधावल्लभ लाल, जै जै जै श्री
विहरत संग लाडली बाल, जै जै जै श्री
कैसे जीऊं मैं राधा रानी तेरे बिना
मेरा मन ही न लगे श्यामा तेरे बिना
श्याम बंसी ना बुल्लां उत्ते रख अड़ेया
तेरी बंसी पवाडे पाए लख अड़ेया ।
राधे राधे बोल, राधे राधे बोल,
बरसाने मे दोल, के मुख से राधे राधे बोल,
राधा ढूंढ रही किसी ने मेरा श्याम देखा
श्याम देखा घनश्याम देखा
श्री राधा हमारी गोरी गोरी, के नवल
यो तो कालो नहीं है मतवारो, जगत उज्य

New Bhajan Lyrics View All

धुन तुझको पुकारे तेरा प्यार आजा
दाती तेरा नाम, दान देना तेरा काम,
तू बड़ी ही दिलवाली..
जद जद चानण ग्यारस आवै,
खाटू में मेलो भर जावै,
राम नाम के साबुन से जो मन का मैल भगाएगा,
निर्मल मन के शीशे में तू राम के दर्शन
साईं करना कर्म, नए साल पे इतना,
बाबा करदो कर्म, नए साल पे इतना,