Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

कृष्णाष्टकम

कृष्णाष्टकम

भजे व्रजैक मण्डनम्, समस्त पाप खण्डनम्,
स्वभक्त चित्त रंजनम्, सदैव नन्द नन्दनम्
सुपिन्छ गुच्छ मस्तकम्, सुनाद वेणु हस्तकम्,
अनंग रंग सागरम्, नमामि कृष्ण नागरम् ॥ 1 ॥

मनोज गर्व मोचनम्, विशाल लोल लोचनम्,
विधूत गोप शोचनम्, नमामि पद्म लोचनम्
करारविन्द भूधरम्, स्मितावलोक सुन्दरम्,
महेन्द्र मान दारणम्, नमामि कृष्ण वारणम् ॥ 2 ॥

कदम्ब सून कुण्डलम्, सुचारु गण्ड मण्डलम्,
व्रजान्ग नैक वल्लभम, नमामि कृष्ण दुर्लभम
यशोदया समोदया, सगोपया सनन्दया,
युतम सुखैक दायकम्, नमामि गोप नायकम् ॥ 3 ॥

सदैव पाद पंकजम, मदीय मानसे निजम्,
दधान मुत्त मालकम्, नमामि नन्द बालकम्
समस्त दोष शोषणम्, समस्त लोक पोषणम्,
समस्त गोप मानसम्, नमामि नन्द लालसम् ॥ 4 ॥

भुवो भराव तारकम्, भवाब्दि कर्ण धारकम्,
यशोमती किशोरकम्, नमामि चित्त चोरकम्
द्रिगन्त कान्त भंगिंनम्, सदा सदाल संगिनम्,  
दिने दिने नवम् नवम्, नमामि नन्द संभवम् ॥ 5 ॥

गुणाकरम् सुखाकरम्, क्रुपाकरम् कृपापरम्,
सुर द्विषन्नि कन्दनम्, नमामि गोप नन्दनम्
नवीनगोप नागरम, नवीन केलि लम्पटम् ,
नमामि मेघ सुन्दरम्, तथित प्रभाल सथ्पतम् ॥ 6 ॥

समस्त गोप नन्दनम्, ह्रुदम  बुजैक मोदनम्,
नमामि कुँज मध्यगम्, प्रसन्न भानु शोभनम्
निकाम काम दायकम्, द्रिगगन्त चारु सायकम्,

विदग्ध गोपि कामनो, मनोज्ञा तल्प शायिनम्,
नमामि कुँज कानने, प्रवृद्ध वह्नि पायिनम्
किशोर कान्ति रंजितम, द्रुगन्जनम् सुशोभितम,
गजेन्द्र मोक्ष कारिणम, नमामि श्रीविहारिणम ॥ 8 ॥

यदा तदा यथा तथा, तदैव कृष्ण सत्कथा,
मया सदैव गीयताम्, तथा कृपा विधीयताम
प्रमानि काश्ट कद् वयम्, जपत्य धीत्य यः पुमान,
भवेत् स नन्द नन्दने, भवे भवे सुभक्तिमान ॥ 9 ॥

कृष्णाष्टकम



krishnaashtakam

krishnaashtakam

bhaje vrajaik mandanam, samast paap khandanam,
svbhakt chitt ranjanam, sadaiv nand nandanam
supinchh guchchh mastakam, sunaad venu hastakam,
anang rang saagaram, namaami krishn naagaram .. 1 ..

manoj garv mochanam, vishaal lol lochanam,
vidhoot gop shochanam, namaami padm lochanam
karaaravind bhoodharam, smitaavalok sundaram,
mahendr maan daaranam, namaami krishn vaaranam .. 2 ..

kadamb soon kundalam, suchaaru gand mandalam,
vrajaang naik vallbham, namaami krishn durlbham
yshodaya samodaya, sagopaya sanandaya,
yutam sukhaik daayakam, namaami gop naayakam .. 3 ..

sadaiv paad pankajam, madeey maanase nijam,
ddhaan mutt maalakam, namaami nand baalakam
samast dosh shoshanam, samast lok poshanam,
samast gop maanasam, namaami nand laalasam .. 4 ..

bhuvo bharaav taarakam, bhavaabdi karn dhaarakam,
yshomati kishorakam, namaami chitt chorakam
drigant kaant bhanginnam, sada sadaal sanginam,  
dine dine navam navam, namaami nand sanbhavam .. 5 ..

gunaakaram sukhaakaram, krupaakaram kripaaparam,
sur dvishanni kandanam, namaami gop nandanam
naveenagop naagaram, naveen keli lampatam ,
namaami megh sundaram, tthit prbhaal sathpatam .. 6 ..

samast gop nandanam, harudam  bujaik modanam,
namaami kunj mdhayagam, prasann bhaanu shobhanam
nikaam kaam daayakam, drigagant chaaru saayakam,

vidagdh gopi kaamano, manogya talp shaayinam,
namaami kunj kaanane, pravriddh vahani paayinam
kishor kaanti ranjitam, druganjanam sushobhitam,
gajendr moksh kaarinam, namaami shreevihaarinam .. 8 ..

yada tada ytha ttha, tadaiv krishn satktha,
maya sadaiv geeyataam, ttha kripa vidheeyataam
pramaani kaasht kad vayam, japaty dheety yah pumaan,
bhavet s nand nandane, bhave bhave subhaktimaan .. 9 ..

krishnaashtakam



A Beautiful Bhagwad Gita Reader
READ NOW FREE
How To Cultivate Gratitude For God And Feel Blessed In Life?Why Should One Do Bhakti? 80 Facts About Bhakti [Must Read]14 Tips To Overcome Tough Times Through Devotional Love For God8 Yardsticks To Evaluate If My Bhakti Is Increasing?



Bhajan Lyrics View All

मुँह फेर जिधर देखु मुझे तू ही नज़र आये
हम छोड़के दर तेरा अब और किधर जाये
हे राम, हे राम, हे राम, हे राम
जग में साचे तेरो नाम । हे राम...
Ye Saare Khel Tumhare Hai Jag
Kahta Khel Naseebo Ka
जिनको जिनको सेठ बनाया वो क्या
उनसे तो प्यार है हमसे तकरार है ।
आज बृज में होली रे रसिया।
होरी रे रसिया, बरजोरी रे रसिया॥
इक तारा वाजदा जी हर दम गोविन्द गोविन्द
जग ताने देंदा ए, तै मैनु कोई फरक नहीं
राधा कट दी है गलिआं दे मोड़ आज मेरे
श्याम ने आना घनश्याम ने आना
मन चल वृंदावन धाम, रटेंगे राधे राधे
मिलेंगे कुंज बिहारी, ओढ़ के कांबल काली
वास देदो किशोरी जी बरसाना,
छोडो छोडो जी छोडो जी तरसाना ।
रंग डालो ना बीच बाजार
श्याम मैं तो मर जाऊंगी
सांवरिया है सेठ ,मेरी राधा जी सेठानी
यह तो सारी दुनिया जाने है
अच्युतम केशवं राम नारायणं,
कृष्ण दमोधराम वासुदेवं हरिं,
मुझे चढ़ गया राधा रंग रंग, मुझे चढ़ गया
श्री राधा नाम का रंग रंग, श्री राधा नाम
तेरे दर की भीख से है,
मेरा आज तक गुज़ारा
श्याम तेरी बंसी पुकारे राधा नाम
लोग करें मीरा को यूँ ही बदनाम
मेरी विनती यही है राधा रानी, कृपा
मुझे तेरा ही सहारा महारानी, चरणों से
श्यामा तेरे चरणों की गर धूल जो मिल
सच कहता हूँ मेरी तकदीर बदल जाए॥
किशोरी कुछ ऐसा इंतजाम हो जाए।
जुबा पे राधा राधा राधा नाम हो जाए॥
मेरी चुनरी में पड़ गयो दाग री कैसो चटक
श्याम मेरी चुनरी में पड़ गयो दाग री
सुबह सवेरे  लेकर तेरा नाम प्रभु,
करते है हम शुरु आज का काम प्रभु,
दुनिया से मैं हारा तो आया तेरे दवार,
यहाँ से जो मैं हारा तो कहा जाऊंगा मैं
राधे राधे बोल, श्याम भागे चले आयंगे।
एक बार आ गए तो कबू नहीं जायेंगे ॥
लाली की सुनके मैं आयी
कीरत मैया दे दे बधाई
कोई पकड़ के मेरा हाथ रे,
मोहे वृन्दावन पहुंच देओ ।
बांके बिहारी की देख छटा,
मेरो मन है गयो लटा पटा।
हम प्रेम दीवानी हैं, वो प्रेम दीवाना।
ऐ उधो हमे ज्ञान की पोथी ना सुनाना॥
मेरा अवगुण भरा शरीर, कहो ना कैसे
कैसे तारोगे प्रभु जी मेरो, प्रभु जी
हम हाथ उठाकर कह देंगे हम हो गये राधा
राधा राधा राधा राधा
ये सारे खेल तुम्हारे है
जग कहता खेल नसीबों का
तुम रूठे रहो मोहन,
हम तुमको मन लेंगे

New Bhajan Lyrics View All

हनुमान अलबेले ने, अलबेले ने,
लंका जलाई अकेले ने,
अम्बे मैया नाम तेरा मीठा मीठा प्यारा
हम भक्तो का मैया जीने का सहारा है,
मेरी अंखियां तरसी तेरे, दीदार के लिए,
मै बरसो तड़पी मैया तेरे प्यार के लिए॥
आज म्हारे आंगनिया में,
गौरी पुत्र आया जी,
अरी बहना जेल में जन्मे घनश्याम भादो की
में